KOSOVA

Trump deklaron emergjencë kombëtare mbi kërcënimet ndaj sistemeve të teknologjisë amerikane –

Loading...

7:22, 16 Maj 2019

Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump ka deklaruar një emergjencë kombëtare për të mbrojtur rrjetet kompjuterike amerikane nga “kundërshtarët e huaj”.

Ai nënshkroi një urdhër ekzekutiv i cili në mënyrë të barabartë i pengon kompanitë amerikane që të përdorin telekomi të huaj që besohet të paraqesin rreziqe të sigurisë kombëtare, njofton .

Loading...

Porosia nuk emëron asnjë kompani, por besohet objektiv të jetë Huawei.

Gjiganti kinez i teknologjisë tha se kufizimi i biznesit të tij në SHBA do të dëmtonte vetëm konsumatorët dhe kompanitë amerikane.

Disa vende, të udhëhequr nga SHBA, kanë ngritur shqetësime në muajt e fundit se produktet Huawei mund të përdoren nga Kina për mbikëqyrje, njofton .

Marre nga KlanKosova

Loading...
SuperDyqani