Lajme

Për demokraci janë këputur koka mbretërish –

Loading...


Kreu i Partisë Demokratike, Lulzim Basha, është duke zhvilluar një vizitë në Londër, ku ka pasur takime me politikanë të rëndësishëm. Sot Basha ka zhvilluar dhe një takim me komunitetin shqiptar në Londër, ku ka dhënë mesazhe për krizën politike.

Basha u shpreh se për demokraci janë prerë dhe koka mbretërish, duke bërë kështu një “kërcënim” për Edi Ramën.

“Për demokraci janë këputur koka mbreterish dhe këtu në Londër e dini më mirë se kushdo. Sa herë që monarku futet në parlament për të mbajtur fjalën e saj, i përplaset dera e dhomës së komuneve në fytyrë, për t’i kujtuar në mënyrë simbolike se ai nuk mund të ketë çdo pushtet në dore, garancia për drejtesinë që funksion për të gjithë njësoj nëse janë aristokratë apo refugjatë. Ligji eshte i barabartë për të gjithë. Prandaj, shqiptarët ia dalin të ndërtojnë në një kohë të shkurtër jetë shumë më të mirë në Angli se në shtëpi. Një qeveri që punon kundër qytetarëve bie. Ky është kufiri që ndan lirinë nga tirania, ku qeveria ka frikë popullin, opinionin publik. Ndërsa në Shqipëri është frika dhe terrori si mënyrë synimi. Baza e kësaj janë zgjedhjet e lira dhe të ndershme. Pa pasur një parlament që është peng i votës së lirë jo i kriminelëve, nuk ka zhvillim ekonomik, mundësi të barabarta për të gjithë”, u shpreh Basha.

Marre nga TPZ.al

Loading...
SuperDyqani