KOSOVA

Parlamenti i Tajvanit legalizon martesën e së njëjtës gjini, renditet i pari në Azi –

Loading...

8:54, 17 Maj 2019

Parlamenti i Tajvanit është bërë i pari në Azi për të legalizuar martesën e të njëjtës gjini, pas një votimi të ndodhur të premtën.

Në vitin 2017, Gjykata Kushtetuese e ishullit vendosi që çiftet e të njëjtit seks kishin të drejtë të martoheshin ligjërisht, njofton .

Parlamentit iu dha një afat kohor prej dy vjetësh dhe iu kërkua të kalonin ndryshimet deri më 24 maj.

Ligjvënësit debatuan për tri ligje të ndryshme për të legalizuar sindikatat e të njëjtës gjini dhe ligji i qeverisë – u miratua.

Loading...

Qindra përkrahës të të drejtave të homoseksualëve u mblodhën në shi jashtë ndërtesës së gjykatës në kryeqytetin e Taipei, për të pritur vendimin historik, njofton .

Marre nga KlanKosova

Loading...
SuperDyqani