Lifestyle

Katakombat me kufoma që nga shekulli i 16-të kthehen në muze

Loading...

Në katakombet e Sicilisë janë rreth 8000 kufoma që janë varrosur aty në mënyrë të ekspozuar që nga shekulli i 16-të.

Katakombet Kapuçin në Palermo të Sicilisë kanë rreth 1252 mumje, por tashmë janë të hapur dhe për publikun.

Për shumë kohë, varrezat ishin të rezervuara për kishtarët e lartë. Në fakt, shumë kisha në Sicili kanë ende trupat e drejtuesve të vjetër të ekspozuar në mjediset e tyre.

Sot është kthyer në një muze të frikshëm, që në fakt ka tërhequr shumë njerëz. Por fotot brenda nuk lejohen, përveç  televizioneve që bëjnë programe.