Histori njerëzore

Dita Ndërkombëtare e Telekomunikacionit

Loading...


17 Maj shënon përvjetorin e nënshkrimit të Konventës së parë Ndërkombëtare Telegrafike dhe krijimin e Unionit Ndërkombëtar të Telekomunikacionit.

Dita Botërore e Telekomunikacionit është festuar çdo vit më 17 maj nga viti 1969, duke shënuar themelimin e ITU dhe nënshkrimin e Konventës së parë Ndërkombëtare të Telegrafit në 1865.

Ajo u krijua nga Konferenca e Plotfuqishme në Malaga-Torremolinos më 1973.Në nëntor të vitit 2005, Samiti Botëror për Shoqërinë e……

Burimi

Loading...
SuperDyqani