KOSOVA Lajme

“Dekada e Vjetër”: Expose produkti ri televiziv i Gazeta Blic vjen me rrëfimin për zgjedhjet brenda PDK

Loading...

Derisa Sindikata e Bashkuar e Arsimit të Kosovës ka zgjedhur të mos përfill vendimin e Gjykatës Themelore për kompensimin e orëve të humbura gjatë grevës 3 javore, përfaqësues të kësaj Sindikate kanë dorëzuar sot lëndën në Gjykatën e Apelit.

Të pakënaqur me vendimin e të parës, sindikalistët i kanë vënë shpresat tek Apeli.

Me këtë rast, kryetari i SBAShK-ut, Rrahman Jasharaj thotë se nga kjo gjykatë presin që të marrë vendimin e duhur, duke mos u mohuar mësimdhënësve dhe sindikatave të drejtën e tyre për grevë.

Jasharaj thotë se derisa Gjykata e Apelit nuk do të dalë me një vendim përmes së cilit hedh poshtë vendimin e ministrit të Arsimit, Shyqiri Bytyqi, SBAShK nuk do ta zmbrapset për asnjë moment.

Teksa shprehet i bindur se çfarëdo vendimi i marrë aty nuk do të zmbraps sindikatën, e cila në rast nevoje do t’i drejtohet edhe selisë së Unionit të Sindikatave të Evropës, që ndodhet në Bruksel.

Në një intervistë për KosovaPress, Jasharaj e quan të ndikuar emocionalisht dhe politikisht vendimin e Gjykatës Themelore në Prishtinë, e cila ka marrë vendim për kompensimin e orëve mësimore të humbura gjatë grevës.

Ndonëse në një intervistë dhënë më parë për KosovaPress kishte deklaruar se do të zbatojnë vendimin e Gjykatës Themelore të Prishtinës, Jasharaj kësaj radhe tregon se pse nuk përfillën vendimin e kësaj të fundit. Teksa shton se sikur kjo Gjykatë të sillte një vendim të bazuar në ligje, do të pranonin vendimin e kësaj të fundit për kompensim të orëve.

Loading...

Thotë se në mungesë profesionalizmi në fushën e drejtësisë, nuk e ka ditur se si shkojnë shkallët e sistemit të drejtësisë.

Madje, ai thotë se vendimi i Themelores ishte i bazuar në emocione dhe nën ndikimin e seancës së jashtëzakonshme që ishte mbajtur lidhur me zëvendësimin e orëve.

Jasharajt thotë se praktika e kompensimit të orëve duhet ndërprerë, pasi që humbet kuptimi i grevave. Pasi, sipas tij, sikur të mos mbrohet greva e mësimdhënësve, do të ketë efekt negativ edhe për sindikatat tjera.

Teksa përsërit se nëse do të ketë barazim të koeficientit për mësimdhënësit e ciklit të ulët me ata të ciklit të klasave 6-9, për hir të solidaritetit me ta do të kompensojnë orët e humbura gjatë grevës.

E krejt kjo, thotë se nuk nënkupton prioritizim të mësimdhënësve përballë nxënësve.

The post Jasharaj ka shpresë te Apeli, në rast nevoje do i drejtohen Brukselit appeared first on GazetaBlic.

Marre nga GazetaBlic

Loading...
SuperDyqani