HI TECH

8 teknologji që po i bëjnë ushtarët si në filmat me superheronj

Loading...

Kostume me të cilat mund të fluturosh, dronë në miniaturë, mjete fluturuese për çdo ushtar individualisht, janë gjëra që janë parë shpesh nëpër filmat e fantashkencës, por që çdo ditë e më shumë po i afrohen realitetit.

Ushtritë dhe kompanitë private në vendet me ekonomi të fuqishme po zhvillojnë teknologji që mund t’i bëjnë ushtarët të fluturojnë nëpër fushëbeteja, me kostume antiplumb e të automatizuar.

Këto janë tetë teknologjitë më fantastiko-shkencore që janë në zhvillim e sipër pasi janë testuar me sukses, ose që janë vënë në përdorim që tani, dhe që nuk janë mbajtur sekret.

Loading...