Histori njerëzore

20 vjet nga masakra e Qyshkut

Loading...


Masakra e Qyshkut ka ndodhur më 14 maj 1999. Në këtë masakër u vranë dhe u masakruan barbarisht 44 meshkuj.

Loading...

Kjo masakër ishte vetëm njëra nga të shumtat që kanë ndodhur gjatë luftës në Kosovë. Dhjetëra pjesëtarë të grupit paramilitar i ashtuquajtur “Çakallët” janë arrestuar dhe dënuar në Beograd.

Në fshatin Qyshk është kryer një nga krimet më monstruoze nga shteti i Serbisë.

Policia dhe bandat qeveritare, pas një sulmi të egër, gjatë të cilit……

Burimi

Loading...
SuperDyqani