Të jetosh në furgon (Foto)

31

Mike dhe Jessica Shisler, nga Baltimora e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, një vit pas martesës vendosën që të jetonin në një furgon.
Çifti ka që nga muaji prill që udhëton dhe ka në plan që deri në fund të verës së ardhshme të vizitojë çdo shtet amerikan. Ideja e çmendur i lindi gjatë një udhëtimi turistik, kur panë një furgon në shitje anës rrugës.

Currently in Florida, the couple has driven 18,000 miles through 38 states so far
Bashkëshortët aventurierë janë aktualisht në Florida. Ata kanë kaluar në 38 shtete amerikane dhe çdo udhëtim e dokumentojnë në faqen e tyre në internet.

Mike is an architect-turned-artist who keeps a sketchbook and draws every day the places they go. Through his Instagram account and Etsy he sells his artwork to a growing number of people
“Na pëlqen ideja që kudo që shkojmë, jemi në shtëpinë tonë. Çdo ditë është një aventurë e re dhe një eksperiencë e re. Na pëlqen gjithashtu edhe liria ekonomike, pasi nuk kemi pse paguajmë kredi për shtëpi dhe nuk kemi pse të punojmë 40 orë në javë”, thotë Jessica.

'We love that everywhere we go we are at home'.  Jessica and Mike Shisler plan to have visited every U.S state by next summer
Çifti punon gjatë kohës që udhëton me furgon. Mike është arkitekt dhe bën punë “part time”, ndërsa Jessica është shkencëtare dhe përkthen informacione teknike për konsum të gjerë.

While the couple is delighted by their nomadic lifestyle, they do keep mental notes of the places they could see themselves living in the future 

Mike Shisler has spent many cold evenings after work building the interior of the van that he and his wife were to call home as they travelled the length and breadth of the USA

The idea to travel around America in a van was born after seeing a van for sale while backpacking at the Grand Canyon

Home from home: The Shisler's van has a double bed, kitchen, storage space - and there's even room for their pet dog

The couple's Mercedes Sprinter was converted at a cost of $15,000

Jessica Shisler points out her 'bedroom' at the back of her converted Mercedes Sprinter van

Jessica Shisler makes coffee in the kitchen of the Mercedes Sprinter van which is home to her and her husband, Mike

Mike Shisler's experience as an architect no doubt ensured efficient use of space for storage

Jessica Shisler gets hands on during the building of the van

 

The biggest problem the couple have had on the road is when a hit-and-run driver crashed into the van while the couple was sleeping in San Francisco, causing damage that took four weeks to fix

Jessica Shisler gets back to basics as she tends a fire during a stop

Mike and Jessica Shisler's adventurous spirits have seen them spend much of their marriage on the road

Illustrated plans for the Shisler's van show plenty of much-needed storage space to cater for the intrepid couple's belongings

The illustrated plans for the van show how storage space for the couple's bicycles take up the entire area under their bed