Nuk na e merrte mendja çfarë ndodh nëse vë një limon pranë...

Nuk na e merrte mendja çfarë ndodh nëse vë një limon pranë krevatit

308
0
Shperndaje

883d3fbe87a04723d119920b649060eaNa bën mirë kur e hamë, por jo vetëm. Limoni ka aftësi të ndryshojë tërësisht ambjentin ku qëndroni. Aroma e tij e fortë aktivizohet sapo e prini, ndaj provoni ta bëni këtë dhe ta lini limonin pranë krevatit tuaj në darkë; do të ndjeni shumë ndryshime.

1. Lehtëson stresin
Sipas një studimi, aroma e limonit, qitros, dhe agrumeve të tjera ndihmon trurin të qetësohet dhe stabilizon emocionet.

2. Rrit përqëndrimin
Ç’të duhet vallë përqëndrimi kur je në gjumë? Epo, përqëndrimi është kryesori për një dorë gjumë të mirë. Nëse përqëndrohesh në mendime pozitive, cilësia e gjumit është disa herë më e mirë dhe kjo është tejet e rëndësishme për funksionimin e trurit.
3. Pastron frymëmarrjen
Kur hasim vështirësi me frymëmarrjen, përdorim aromën e limonit. Ajo pastron ambjentin nga oksidantët, bakterjet duke pastruar ajrin.
4. Largon insektet
Kur ka mushkonja, provoni të vini një limon të prerë në dhomë. Aroma e tij çorienton insektet duke i mbajtur ato larg.
5. Zgjoheni plot pozitivitet
Aroma e limonit ndihmon prodhimin e serotinës, të ashtuquajturit “hormon i lumturisë”. Sa më i lartë të jetë niveli i tij, aq më mirë ndihemi.
Burimi: David Wolfe