Një hile për të përmirësuar sinjalin Wi-Fi në shtëpinë tuaj:

36

Përpjekja për të mbuluar çdo cep të shtëpisë me Wi-Fi mund të jetë e mundimshme dhe kërkon kohë. Një ekip hulumtuesish ka zbuluar një formë pa shumë shpenzime dhe që mund ta bëni vetë në shtëpi.

Related image

Ekipi ka eksperimetuar me një reflektor të printuar në 3D në formë të valëzuar. Më pas e kanë mbështjellë këtë reflektor me letër alumini, dhe e kanë vendosur rreth antenës së routerit. Kjo bën që sinjali të shkojë më larg.

Image result for wireless can

Sigurisht që jo të gjithë kanë akses të printer 3D, ndaj ata sugjerojnë që për t’i dhënë formën e valëzuar reflektorit të përdoret edhe nje copë karton.

Image result for wireless can

Ky zbulim përforcon një tjetër të mëparshëm, i cili sugjeronte se vendosja e një kanaçeje alumini pas routerit drejton sinjalin në një drejtim të caktuar./Opinion.al