NGJYRA E DYLLIT NË SHKOPAT E VESHËVE MUND TË TREGOJË SE SA TË SHËNDETSHËM JENI. ÇFARË NGJYRE KA DYLLI NË VESHIN TUAJ?

37
REKLAMA

Dylli i veshit nuk është shpesh një temë e njohur, por në fakt është shumë e rëndësishme për shëndetin tonë.

Ngjyra e dyllit të veshit mund të tregojë nëse ka diçka të gabuar brenda trupit tonë, prandaj mund të jetë më mirë ta shikoni atë herën tjetër kur pastroni veshët tuaj.

Ja se çfarë do të thotë ngjyra e dylli:

Dylli gri
Dylli gri është normal, por nëse është i thatë ose i brishtë, mund të tregojë ekzemë.

REKLAMA

Veshë të verdhë, të lagur dhe ngjitës
Ky lloj i dyllit të veshëve është krejtësisht normal dhe do të thotë se gjithçka funksionon siç duhet.

Dylli i errët dhe ngjitës
Nëse dylli juaj është i errët dhe i ngjitet, kjo do të thotë se veshët tuaj po prodhojnë më shumë dylli se zakonisht. Nuk është asgjë për t’u shqetësuar.

Dylli i errët dhe i trashë
Megjithëse dylli normal, i errët dhe i trashë është një shenjë e stresit dhe ankthit. Nëse ju djersni më shumë, mund të prodhoni më shumë dylli se zakonisht. Mësoni se si të relaksoheni dhe dylli juaj i veshit do të kthehet përsëri në normale së shpejti.

Ndërsa, dylli i thatë dhe i palosur
Ky lloj dylli është tërësisht normal. Në përgjithësi, njerëzit me të kuq të bardhë, të bardhë dhe të thatë kanë më pak erë trupore se të tjerët.

Dylli i verdhë i zbehtë
Dylli i verdhë i zbehtë është i zakonshëm për fëmijët. Fëmijët prodhojnë shumë më shumë dylli se të rriturit, pasi prodhimi zvogëlohet mbi moshën.

Dylli i zi ose i errët kafe
Megjithëse mund të duket e frikshme, dylli kafe ose të zezë nuk është gjë për t’u shqetësuar. Dylli i kuq i errët do të thotë që po prodhoni pak më shumë dylli se zakonisht, ose se dylli është i vjetër.

Dylli i lagur dhe i lëngshëm
Nëse dylli juaj është i njomur dhe i rrjedhshëm, është normale. Sidoqoftë, nëse rrjedh shpesh dhe ka një rënie gjaku ose qelbi në të, kjo do të thotë që ju keni një veshë të shpuar.

Dylli i përgjakshëm
Nëse vëreni gjak në dylli, duhet të vizitoni menjëherë mjekun tuaj. Kjo mund të jetë një shenjë e një xunkth të shpuar ose ndonjë problem tjetër.

Siç mund ta shihni, ngjyrat e ndryshme të dylli mund të tregojnë shumë për shëndetin tuaj. Pra, herën tjetër që po pastroni veshët tuaj, mos u përplasni – në vend të kësaj, shikoni në ngjyrën e dylli tuaj dhe konsultohuni me këtë artikull për të parë se çfarë ka të bëjë me shëndetin tuaj.

REKLAMA