Gjashtë sekretet e bukurisë

Gjashtë sekretet e bukurisë

137
0
Shperndaje

girl-beauty

Ju sjellim gjashtë hapat që do t’ju ndihmojnë të dini më tepër rreth lëkurës suaj

Shumëllojshmëria e produkteve të bukurisë nganjëherë na detyron që të kryejmë hulumtime më të zgjeruara të kozmetikës.Ne ju sjellim disa informacione të dhëna nga fizicientët, të cilat preferohet që të mos ia bëni lëkurës suaj.

1.Larja e fytyrës me sapun

Sapuni thahet në lëkurën tuaj, dhe shkatërron shtresën mbrojtëse, dhe nëse përdoret rregullisht shkakton shpërthimin e puçrrave në fytyrën tuaj.

2.Pastrimi i fytyrës

Pastrimi i fytyrës dëmton lëkurën tuaj, dhe e bënë atë më të fortë. Efektet e tij janë mjaft të dyshimta dhe  jetëshkurtër, gjë e cila do t’iu detyrojë që ta aplikoni atë më shpesh.

3.Kujdesi i tepruar ndaj lëkurës së yndyrshme

Sa më shumë theksoni lëkurën tuaj, aq më keq bëhet. Zgjidhni disa preparate për llojin e lëkurës suaj, ndiqni rregullat themelore, dhe do t’i shihni rezultatet. Nëse keni probleme serioze më lëkurën, atëherë më mirë konsultoni dermatologun.

4.Ekspozimi në diell

Dielli nuk është aspak i mirë për lëkurën tuaj. Dëmtimi i lëkurës bëhet nga akumulimi i diellit, i cili pasojat e para do t’i shfaqë në disa pjesë të melçisë. Kjo është arsyeja pse duhet të mbroni lëkurën nga dielli gjatë gjithë vitit, e sidomos fytyrën tuaj. Nëse dëshironi që të mburreni me ngjyrën e lëkurës prej çokollate, atëherë përdorni sprej.

5.Tonimi

Është mirë të përdorni tonues me acid, në nivelin e lëkurës suaj, i cili u pastron poret. Do të ishte mirë nëse oksid salicili gjeni në ndonjë farmaci.

6.Përdorimi i zbutësve

Zgjidhni kremin tuaj në varësi të llojit të lëkurës. Kremi është vetëm një mbulesë mbrojtëse e cila ofron lagështi shtesë, ushqim e të tjera. Nëse keni nevojë për kujdes të veçantë, atëherë blini serume dhe aplikojeni ato para kremit.

Shperndaje