FOTO/ Kjo është ora që vlen 112,000 Dollarë, ja përse

FOTO/ Kjo është ora që vlen 112,000 Dollarë, ja përse

277
0
Shperndaje

Dashamirët e orëve unikate të dorës mund të fusin dorën thellë në xhep, këtë ua ofron firma zvicerane e orës “Urwerk”, duke prodhuar një orë me lëndë ekskluzive, ku mund të kushtojë deri më 112000 dollarë.

Ora e re me shtëpizë të zezë prej titani, nën firmën  “Urwerk Time Hunter”, mund të quhet i mençur, por kjo është përcaktuar, jo për tjetër pos në pëcjelljen e kohës, që do të thotë se, përveç shikimit të saktë të kohës, në të mund të pëcillet edhe preciziteti i saj.

Ora është bazë mekanike, përmban llogaritësin, përmes tij mund të përcillni sa sekonda keni mundur të “humbni”  brenda ditës, kjo realizohet përmes sistemit të funksionimit EMC mund të kalibroni precizitetin, transmeton RTK.

Kompania zvicerane thotë se shumica e orëve kalibron në kushte kontrolluara e nuk mund të mbajnë precizitetin në përcaktimin e kohës, duke pasur parasysh në atë se kjo varet nga mënyra e mbajtjes së orës.

Llogaritësi “Time Hunter” vazhdimisht përcjellë lëvizjet e juaja dhe llogaritë se sa mund të ndikojë në precizitetin në përcaktimin e kohës. Gjithë elektronika e orës vërtetohet me nikrogjenerator që e ka zhvilluar kompania “Maxon”, e njohur në prodhimin e e motorave për NASA, që për funksionimin e saj nuk ka nevojë për bateri.

7493052_presenting-emc2-time-hunter-by-urwerk-ugly_t72dc965d

Picture 1 of 5