Ai krijoi fotografinë më të shikuar në botë dhe tani ai është kthyer me disa të reja

27
REKLAMA

21 vjet më parë, një nga fotografitë më ikonike ndonjëherë u kap. Titulli i “Bliss”, është një fotografi e pashkaktuar e një kodre të gjelbër dhe qielli blu me retë që u mor në Los Carneros, Zona Amerikane e Vitikulturës në Sonoma County, California. Po, po flasim për sfondin e parazgjedhur të parazgjedhur të Microsoft Windows XP sistemit operativ.

Fotografia u mor në vitin 1996 nga ish-fotografja National Geographic Charles O ‘Rear, një banor i Luginës së afërt të Napa, kur ai ishte në rrugën e tij në Shën Helena për të vizituar të shoqen e tij dhe tani, gruan, transmeton telegrami.org.

I marrë në një aparat fotografik me format të mesëm Mamiya RZ67, ai thotë se ishte veçanërisht vigjilent për një mundësi fotografie atë ditë që kur një stuhi sapo kishte kaluar dhe shirat e fundit kishin lënë zonën veçanërisht të gjelbër.

REKLAMA

Kur panë kodrën tani ikonike të lirë nga vreshtat që normalisht mbulonin zonën, ai thotë se mendonte: «Këtu ishte, Perëndia im, bari është i përsosur, është e gjelbër, dielli është jashtë, ka disa re». O’Rear pastaj e bëri foton në dispozicion nëpërmjet Corbis si një foto të aksioneve.

Fati i tij ndryshoi përgjithmonë kur Microsoft e kontaktoi atë në vitin 2000, jo vetëm duke dashur të licencohej imazhi për t’u përdorur si sfond i parazgjedhur i XP, por për të blerë të gjitha të drejtat për të. Thuhet se ai është paguar një shumë që raportohet të jetë ‘në gjashtë shifrat e ulëta’ dhe se ai duhej të fluturonte deri në Seattle për ta dorëzuar atë si shërbime të ndërlidhjes dhe dorëzimit, pasi që ata u bënë të vetëdijshëm për vlerën e saj.
Tani konsiderohet të jetë fotografia më e shikuar në botë, me vlerësime që sugjerojnë se ka qenë në të paktën miliard kompjutera në mbarë botën gjatë 17 viteve të fundit. Ndërsa besohej gjerësisht se imazhi u manipulua ose u krijua në mënyrë digjitale në Adobe Photoshop, ai ka pohuar në mënyrë të përsëritur se nuk ishte kështu.

Image result for Charles O ‘Rear

Fotot që kanë rishikuar për të kapur magjinë e ‘Bliss’ nuk kanë arritur ta bëjnë këtë. Pjesërisht për shkak se ka diçka magjike në lidhje me origjinalin që thjesht nuk mund të përsëritet dhe pjesërisht për shkak se kodra e veçantë në Luginën e Napa duket shumë ndryshe nga mënyra se si e bëri kur O ‘Rear kapi foton e tij.

Image result for Charles O ‘Rear

Nga fama e papritur e tij, ai tha: “Po bëhem shtatëdhjetë e gjashtë dhe të kuptoj se sa fotografia e Bliss ka pasur për jetën time. Si fotograf për fotografinë më të shikuar në histori, unë kam gëzuar çdo minutë të famës. ”

Related image

Megjithëse shumë do të gëzonin pensionin e tyre në këtë pikë, O ‘Rear nuk ka asnjë nga këto. Kohët e fundit ka punuar në një projekt të quajtur Angle të Reja të Amerikës i cili është i drejtuar drejt përdoruesve të smartfonëve. Ai tha për projektin e tij të ri: “Po kështu, jam i kënaqur që krijoj për Lufthansën një vazhdim të fotografisë së ‘Bliss’ në telefonat e mençur, në mënyrë që pikëpamjet e mia për vende të tjera të bukura të vazhdojnë të gëzohen nga miliona njerëz. të bëhet vendi kryesor për botën për të parë fotografi të reja dhe interesante. Dhe, unë jam i kënaqur që jam pjesë e tij. ”/Telegrami.org/

REKLAMA