A duhet të përdorni produkte kozmetike kur jeni shtatzënë?

29
REKLAMA

Parfumet krijohen nga përbërës natyralë por edhe nga kimikate, të cilat në përgjithësi krijohen për të mos krijuar probleme as në shtatzani. Megjithatë kohët e fundit është publikuar një studim i ri, i cili konfirmon një lidhje mes përdorimit të përfumit dhe rritjes së rrezikut për keqformime në fetus. Ky rrëzik do të jetë i madh nga përdorimi i parfumit gjatë 12 javëve të para të shtatzanisë.Related image

Cilat janë hipotezat e ekspertëve?

Sipas studimeve, tek meshkujt përdorimi i parfumit mund të shkaktojë infertilitet duke qënë se bllokon lëshimin e androgjenit, hormonit përgjegjës për zhvillimin e sistemit riporodhues të mashkullit.Image result for shtatzënë

Ndërkaq disa studime të tjera të publikuara në “Babymed”, pohojnë se parfumi do të jetë i dëmshëm si pasojë e pranisë së një substance të qujtur ftalat, që gjendet në shumë parfume dhe që është testuar për efektin që ka në shtatzani. Këto probleme lidhen me lëkurën, sistemin hormonal dhe riprodhues.Image result for shtatzënë

Pra nëse doni një shëndet të mirë të bebes përdorimi i parfumit duhet të evitohet, dhe në vend të tij mund të përdoret një parfum ose vaj 100% natyral. Krahas kësaj ai mund të shkaktojë irritim edhe në lëkurën e gruas e cila është tepër delikate gjatë shtatzanisë. pernenat.al

REKLAMA

Image result for shtatzënë

REKLAMA